Blog / Nieuws

Tijdelijk ervaren rijinstructeurs als examinatoren

Het CBR gaat tijdelijk ervaren rijinstructeurs inzetten als examinatoren door te lange wachtrijen bij het praktijkexamen. “Onder al die duizenden instructeurs zullen er heus een aantal zijn die de hoge nood op zeer korte termijn kunnen ledigen en bovendien zeer geschikt, bekwaam en gemotiveerd zijn.” Dat zegt Frank Hoornenborg, voorzitter van brancheorganisatie BOVAG Rijscholen.

Bij de meeste rijscholen loopt het storm momenteel. 2toDrive blijkt een doorslaand succes met nu al zo’n 150.000 geslaagden sinds de invoering eind 2011, terwijl er op tienduizenden was gerekend. Tegelijkertijd zien we door het aantrekken van de economie weer meer interesse in het ‘luxeproduct’ motorrijopleiding, maar ook is er logischerwijs meer vraag naar beroepsopleidingen voor de vrachtwagens en bussen. En oudere jongeren gaan nu eindelijk ook eens met rijlessen beginnen.

Korte termijn

Bij het CBR is het op dit moment heel erg druk en dat gaat al een paar maanden door op meerdere plekken in het land. Wij hebben heldere afspraken met het CBR: de maximale reserveringstermijn mag zeven weken zijn en als die dreigt te worden overschreden, moet er capaciteit bij. In Rijswijk werd voor dit jaar al rekening gehouden met extra drukte, maar de stormloop is nu dermate groot, dat het niet bijgebeend kan worden.

Toekomstbestendige oplossingen

Dit neemt uiteraard niet weg dat het CBR op zoek moet naar toekomstbestendige oplossingen. BOVAG wil hier graag over meedenken, net zoals wij dit gedaan hebben met de in 2008 tot stand gekomen afspraken van de reserveringstermijnen. Calamiteiten en pieken zoals deze mogen niet langer leiden tot de problemen die rijschoolhouders nu ervaren. Immers: wij zijn degenen die onze eigen klanten teleur moeten stellen, wij krijgen de hoon over ons heen. Samen met het CBR willen wij ‘out-of-the-box’ naar de huidige systematiek gaan kijken.

 

Bron: verkeerspro.nl

Blog / Nieuws